Adieu Frankemaheerd

frankemaheerdDe ING heeft Frankemaheerd gekocht, gaat het slopen en op de vrijkomende plek nieuwbouw plegen. De geschiedenis en waarde van het gebouw worden beschreven in Archined. Het gebouw was eigendom van Rochdale en werd jaren geleden gekocht door Hubert Möllenkamp persoonlijk, die daarmee tegen alle adviezen inging. Hij kocht namelijk voor 30 miljoen een leeg gebouw zonder huurders en zonder inkomsten. Het werd een molensteen. Er kon alleen wat geld verdiend worden met tijdelijke verhuur, bijvoorbeeld aan een grote dansschool, de bibliotheek en Imagine IC. Daarnaast werd het verhuurd voor o.a. tv-opnames. Dansschool, bieb en IIC zullen dus op zoek moeten gaan naar nieuwe panden. Het goede nieuws is natuurlijk dat Rochdale weer geld in de kas krijgt, en haar huurders in de Bijlmer kunnen daar wellicht garen bij spinnen. Op de foto zie je het enorme complex tegenover de Poort aan de Bijlmerdreef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: