Bijlmer Museum van steen

den-uyl-met-chas-warningWe zijn er al een aantal jaren mee bezig, maar het is zover. We gaan een ‘echt’ Bijlmer Museum inrichten in een van de collectieve ruimten van Grubbehoeve. De eerste expo hopen we dit voorjaar te openen. Het wordt vooral een foto-tentoonstelling over de eerste 20 jaar van de Bijlmer. We beschikken daarvoor over o.a. het volledige archief van Gerrit Hols, vanaf eind jaren ’70 de vaste fotograaf van het voormalige weekblad De Nieuwe Bijlmer. We laten ook ruimte aan persoonlijke foto’s van iedereen die in die jaren iets heeft vast gelegd. Als je mee wil doen, kan je contact met ons opnemen via: bijlmerm@xs4all.nl

Op foto: Joop den Uyl en zijn vrouw bezoeken Ganzenhoef/Gliphoeve en spreken o.a. met Roy Mungra (links) en Chas Warning (rechts).

5 thoughts on “Bijlmer Museum van steen

 1. Corien de Kloe schreef:

  Fantastisch; ik bewaar de mooiste herinneringen aan 17 jaar Bijlmer (Kempering en Egeldonk) en kom héél graag kijken. Bezit ook veel tastbare herinneringen, die ik misschien kan bijdragen. Ik ga op zoek en stuur een mail.

 2. petermhdautz schreef:

  we hebben nu een ruimte maar (nog) geen geld,
  we zoeken oude wasrekken om de eerste fotoexpositie aan te kunnen ophangen.
  ook zoeken we dia’s, super 8 films, videobanden etc waar mensen van af willen of evt voor een expo tijdelijk willen afstsaan.
  een betamax videorecorder kunnen we ook goed gebruiken.

 3. daftlove schreef:

  Woon sinds ’78 met veel genoegen in de Bijlmer. Lang leve de Bijlmer!

 4. Clyde schreef:

  Geweldig!!

 5. Thecla Verberne.vonk schreef:

  sinds 1971 woonachtig als eerste bewoner van de Flat Florijn 802 en woon er nog steeds veel meegemaakt leegstand drugsverslaafden etc.etc.ben nu heel blij met deze mooie betaalbare flat alles gelijkvloers dus eventueel rollaterproof !!! prachtig balkon en de verbeteringen in de Bijlmer ervaar ik als heel positief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: