Een standbeeld voor us mati Joesoe

MetroindeBijlmer

Neslo-en-MaatrijkDaar staat ie: gezellig grijnzend met zonnebril, rechts, met Ronald Neslo, op naar een zetel in de gemeenteraad met de Progressieve Minderheden Partij. Nee, Joesoe/Yoessoef/Jules Maatrijk, kwam niet in de gemeenteraad, maar later wel een periode in de stadsdeelraad, met een eigen partij, altijd te vinden in de bibliotheek, en nooit in de raadszaal, behalve als er herrie geschopt moest worden terwille van de achterban. Jules Maatrijk, privé uitbater van de collectieve ruimten Kruitberg, oprichter van de hosselbar ISHOS in wijkaccommodatie Ganzenhoef, en beroemd geworden midden jaren ’70 toen hij met vrienden de Gliphoeve-flats kraakten voor al die landgenoten die Suriname ontvluchtten vanwege de onafhankelijkheid. De kraak deden ze voor 500 gulden de woning en de woningbouwvereniging Ons Belang vond het niet echt erg, want had in Gliphoeve grote leegstand, was armlastig  en mocht van de gemeente en de collega wbv’s geen woningen meer verhuren aan de…

View original post 430 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: