Het saaie groen rond Kleiburg

MetroindeBijlmer

Klusflat Kleiburg krijgt 400 en later wellicht 500 parkeerplaatsen, afhankelijk van de behoefte, allemaal keurig gelegen in het groen aan de balkonzijde van de flat. De garage die vlakbij was, die van Kraaiennest, werd gesloopt en veranderd in enorm grasperk, waarop ooit drie blokken woning met bedrijfjes aan een plein worden gerealiseerd. Dat is tenminste het plan, zoals het ook ooit het plan was om het gehele Bijmermuseumgebied in de originele stat in stand te houden. Inmiddels zijn de daartoe behorende galerijflats Grunder en Koningshoef allang vervangen door laagbouw en middenhoog en rukt het autoblik steeds verder het parkgebied in, terwijl het originele ontwerp garages aan verhoogde dreven heilig had verklaard. Het economisch belang stoort zich niet aan idealen, afspraken en cultureel erfgoed. En er valt natuurlijk een toekomst te winnen, zoals de politiek niet ophoudt te onderstrepen. Zeker de mens van nu wenst de auto voor de deur. Daarmee…

View original post 498 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: