Vitrine van Zuidoost: prullaria en knipsels

vitrine zuidoostHet is alweer een tijdje geleden, 12 maart dit jaar om precies te zijn, dat in opdracht van stadsdeel Zuidoost en met een subsidie van 100.000 euro namens hetzelfde stadsdeel, een soort museum voor de Bijlmermeer en de rest van Zuidoost werd ingericht. Onlangs gingen we het eindelijk met eigen ogen aanschouwen, in de bibliotheek, op Frankemaheerd, meteen rechts bij de ingang, en tentoonstelling van spullen, die onder de naam ‘Bijlmer Meer,Vitrine van Zuidoost’ de geruchtmakende geschiedenis van ons stadsdeel moest vast leggen, samen gesteld met spullen van Museum Vrolik, het Ajax Museum, het Stadsarchief en bijvoorbeeld bewoners. Wat zagen we: een verzameling lukraak bij elkaar geplaatste kostuums, prullaria, knipsels, boekjes en foto’s met wat tekstbordjes, die niet alleen fouten bevatten, maar ook soms niet te lezen waren, want te ver weg geplaatst en bovendien voorzien van een nogal kleine letter. Het soort expositie dat je verwacht als een clubje vrijwilligers van een buurthuis iets memorabels over hun stadsdeel willen inrichten. Vandaar waarschijnlijk dat de vitrine ook wel als buurexpositie wordt aangeduid. En dan is het natuurlijk een geluk dat de presentatie professioneel oogt. Gelukkig maar, is  die ton van het stadsdeel niet helemaal weggegooid.

One thought on “Vitrine van Zuidoost: prullaria en knipsels

  1. Peter lucas, ik heb de parkeer systemen gemaakt in de bijlmer. Nu zoek ik foto,s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: