Expo 20 en 21 juni 2015

BESTUUR-GRUB-2Het BijlmerMuseum verzorgt tijdens de Open Art route van Zuidoost op 20 en 21 juni een expositie over de eerste 15 jaar van de Bijlmer. U maakt  vooral kennis met de bewoners van die tijd, bewoners, die op allerlei mogelijke manieren actief waren, met acties, feesten, vergaderingen en festivals. Het was de tijd dat de Bijlmer bruiste.

Op de foto hierboven ziet u nog het eerste bestuur van de collectieve ruimten in Grubbehoeve, bestaande uit burgers, die echt voor de Bijlmer kozen, en twintigers, die zich dankzij de Bijlmer eindelijk een behoorlijk huis konden verwerven. Bij hen voegden zich al snel de Surinamers, voor wie in de stad hoogstens een plek in een benauwend pension te vinden was.

De collectieve ruimten van Grubbehoeve bestaan nog altijd. Ze werden beroemd dankzij het Café de Nachtegaal, dat vanaf 1974 in de ruimten gevestigd is. In deze ruimten vindt ook de expo plaats. Op zaterdag 20 en zondag 21 juni vanaf 12.00 uur te bezichtigen. Tussen 17 en 20 uur worden op beide dagen tapas geserveerd. We hopen veel oud bewoners van de Bijlmer te verwelkomen. Meer info over Open Art vindt u op oarzo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: