De Bijlmer Opera

In het Bijlmer Museum draait momenteel de expositie ‘Bijlmer Concrete‘ (zie bericht hieronder). Deze expo wordt op zondag 28 oktober a.s. afgesloten met een bijzondere gebeurtenis: de première van De Bijlmer Opera. Deze opera werd eind jaren ’90 gemaakt door componist Jacques Bank en zijn broer Fer als librettist. In januari 2000 draaide de opera een 12-tal druk bezochte voorstellingen in theater Bellevue, met drie zangers, het Orkest De Volharding en een groot koor.

Tot een speeldatum in de Bijlmer kwam het nooit. Een reden was dat het stadsdeel-bestuur het niet op de opera begrepen had. Hij was tenslotte kritisch en het stadsdeel-bestuur vond het bovendien niet te pruimen dat er geen ‘zwarte mensen’ mee deden. Om die reden weigerde het stadsdeel ook elke medewerking, zoals het ter beschikking stellen van video- en filmmateriaal.

Op 28 oktober zal er niet live gespeeld worden. We draaien een video-opname van de gehele opera, in totaal een uur. We beginnen om 16 uur. Jacques en Fer Bank zijn aanwezig en met hen kan na afloop gepraat worden. En als je zin hebt, kan je daarna ook nog mee-eten. Op het menu ‘captains dinner’, 8,50 per persoon. Meldt je aan, voor zowel het zien van de opera als het eten, dat kan via: bijlmerm@xs4all.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: