Eindelijk komt de maquette van Nassuth naar de Bijlmer

Het Bijlmer Museum organiseert vanaf vrijdag 16 november een bijzondere expositie over alle plannen die te beginnen met Siegfried Nassuth (SO) voor de Bijlmer gemaakt zijn. De maquette die in 1965 door Stadsontwikkeling gemaakt werd, zal nu voor het eerst in de Bijlmer te zien zijn. daarnaast hebben we maquettes van Adriaan Geuze / West 8 voor een nieuwe inrichting van het Bijlmer Museum gebied, niet gerealiseerd; van Donald Lambert / Urbis, ten dele gerealiseerd en van Rem Koolhaas / OMA, die ook naar de studio terug mocht. We hebben tekeningen, affiches, foto’s, video’s, dvd’s, boekjes en bladen. Daaronder ook een schilderij van David Veldhoen, gemaakt van het door hem ontworpen drive-in theater in garage Gliphoeve en de tekening van Joep van Lieshout met zijn idee voor Kleiburg. Het is een ontwerp uit 2001. Van Lieshout zet onder meer een kerk op het dak en plaatst een elektrische kartbaan in de garage, met op het dak een camping. Fraai en intrigerend zijn ook nog de ontwerpen van ANA voor Geldershoofd en de maquette van Karres en Brands voor het Anton de Komplein.  Volg de laatste informatie op onze FB site van het Bijlmer Museum.

De expo loop tot 15 januari 2019 en is open van donderdag t/m zondag tussen 13 en 17 uur, verder op afspraak. Rondleidingen in het museum en de Bijlmer zelf zijn mogelijk. Contact: bijlmermuseum@gmail.com

nassuth opening