Bijlmer Bomen

rode beukDe hoogbouw Bijlmer bestaat nu zo’n 45 jaar. Weides, sloten, bomen en boerderijen maakten indertijd plaats voor een meters dikke zandlaag, met daarop een Stad van de Toekomst. Niet alles werd gesloopt. In de FD-buurt vindt je nog een dijkje met oude bomen van toen. De Gaasp die zich door de Bijlmermeerpolder kronkelde, kom je als naam weer tegen bij de behouden (melk)boerderij Langerlust. Het is de naam van het water dat als Weespertrekvaart aankomt en bij Langerlust Gaasp wordt. Langerlust werd verbouwd tot kantoor en werkplaats van Beplantingen en Groenbeheer en is sinds een aantal jaren een horeca-uitspanning met een enorm terras. In dat terras, aan de Weespertrekvaart, staat een rode beuk uit 1925. Het is de favoriete boom van Rob Alberts, Bijlmerbewoner. Hij schreef er een artikel over. Meer info over de bomen bij het stadsdeel: monumentale bomen.

One thought on “Bijlmer Bomen

 1. Rob schreef:

  De knotwilg op het restant van het Bijlmerringdijkje is lang mijn favoriete boom geweest.
  Zowel het laatste stukje ringdijk als de oude knotwilg hebben moeten wijken voor de studentencontainers aan de Daalwijkdreef.
  Een iets andere indeling van dit gebied heeft het niet gehaald bij de bestuurders en projectontwikkelaars.
  Historisch besef ontbreekt vooral bij de Bijlmervernielers.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: