En weg is ons stadsdeel

MetroindeBijlmer

Het waren lieve tijden in het begin van ons stadsdeel, dat in 1987 officieel werd geïnstalleerd door burgemeester Van Thijn: een artikel 61 bestuurscommissie met gedelegeerde beleids- en uitvoerende taken. Het is nu vanaf deze week nog altijd een artikel 61 bestuurscommissie maar dan zonder beleidstaken. Het is een soort uitvoerend en adviserend comité voor het Dagelijks Bestuur en de Raad van de Gemeente Amsterdam. Het lijkt een beetje op het oude wijkopbouwwerk, in de Bijlmer uitgevoerd door het Swob, dat ook enkele professionals in dienst had, hoewel met veel minder salaris dan Dalgliesh, Vyent en Jaench, een ledenraad had en een bestuur van betrokken bewoners, waarvan altijd een aantal namens de politieke partijen, zoals Els Verdonk, het latere db-lid in het stadsdeel. Mart van de Wiel, het latere stadsdeelraadslid,  was een professional bij het Swob, hij was de opbouwwerker.  Het opbouwwerk verdween toen het Stadsdeel een…

View original post 775 woorden meer

One thought on “En weg is ons stadsdeel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: