Mooie films over Beton Brut

Nevigeser Wallfahrtsdom, Neviges. kerk van Gofftried Böhm, beton brutOp het Architectuur Film Festival in Rotterdam, vanaf morgen t/m zondag, worden een paar prachtfilms vertoond over Beton Brut ofwel het Brutalisme dan wel Bouwen met Beton, de grote liefde van het Nieuwe Bouwen. In ‘Concrete Love‘ wordt de hoofdrol gespeeld door familie Böhm, een echtpaar en drie zonen, allemaal architect. De pater familias Gottfried Böhm kreeg in ’89 de Pritzker-prijs voor architectuur en ontwierp o.a. de immense kerk in bovenstaande foto. Locatie: Neviges.

In ‘Barbicania‘ wordt het leven geschetst in Barbican, London, een jaren 50/60 complex in het hart van de wereldstad, met 4000 appartementen en het grootste kunstencentrum ter wereld. Ook leuk ‘Cycling Cities‘ van de Nederlander Jord den Hollander over de vele overeenkomsten tussen wereldsteden. Zo lijken ze allemaal een Wibautstraat te hebben. In Amsterdam was deze straat het beginpunt van een nooit gerealiseerd nieuw centrum en werd vanwege zijn breedte, zijn lengte en zijn betonnen gebouwen aan weerszijden jarenlang verguisd. Tot de ommekeer kwam met het Trouwgebouw en het Volkshotel, beiden gevestigd in verlaten kranten-gebouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: